Grand Rapids MI railroad scanner

Locomotive identification, railfan locations, frequency information, etc. can be found here.

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Standard Railfan » Wed May 30, 2012 7:57 pm

MQT3001 wrote:Windows Media player is giving an error message---something about the file is unable to be played....any thoughts?


It is a Microsoft product......
User avatar
Standard Railfan
Railroadfan...fan
 
Posts: 1359
Joined: Wed Jan 18, 2012 7:25 pm
Location: Marquette, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Saturnalia » Wed May 30, 2012 8:38 pm

Standard Railfan wrote:
MQT3001 wrote:Windows Media player is giving an error message---something about the file is unable to be played....any thoughts?


It is a Microsoft product......

Scanner was down when that happened....not on my end...works like a dream now :D
Thornapple River Rail Series - YouTube
Dah Yooper Snowfall Total: 131.0" (29" behind last year-to-date)
User avatar
Saturnalia
Authority on Cat
 
Posts: 13527
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:54 pm
Location: Michigan's Copper Country

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ~Z~ » Sun Jul 01, 2012 9:25 pm

Scanner offline for the night. Air conditioning broke today, reducing heat :p

Scanner back on this morning, cool enough in server room to run it. A/c man is supposed to be here this afternoon.
Webmaster
Railroad photos on Railroadfan.com
User avatar
~Z~
Sofa King Admin
 
Posts: 10415
Joined: Tue Oct 12, 2004 1:14 pm
Location: Grand Rapids, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby trnwatcher » Sun Jul 29, 2012 7:50 pm

Zack...any chance that you could look at your scanner and see what frequency is picking up all the static? Something is interferring with the scanner like every 5-10 seconds. It seems to happen most days and the time of day usually doesn;t matter. I thought at first it might have been a cordless phone is your neighborhood interferring with one channel this is has been going on now for some time.
User avatar
trnwatcher
My name ain't Steven
 
Posts: 4310
Joined: Sun May 11, 2008 5:22 pm
Location: Grandville MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby J T » Mon Jun 03, 2013 6:43 am

Does anyone have an iphone with the scanner radio app? I had it on my droid and was able to load the railroadfan scanner, but I can't find anywhere in the iphone app to enter the address for the scanner. It's like it only allows you to listen to scanners that are already saved in the system.
User avatar
J T
Hates Supper
 
Posts: 10466
Joined: Mon Dec 11, 2006 7:23 pm
Location: Grand Rapids

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Saturnalia » Mon Jun 03, 2013 9:07 am

J T wrote:Does anyone have an iphone with the scanner radio app? I had it on my droid and was able to load the railroadfan scanner, but I can't find anywhere in the iphone app to enter the address for the scanner. It's like it only allows you to listen to scanners that are already saved in the system.

If you simply use the 4th Link it works just fine under Safari? I believe.
Thornapple River Rail Series - YouTube
Dah Yooper Snowfall Total: 131.0" (29" behind last year-to-date)
User avatar
Saturnalia
Authority on Cat
 
Posts: 13527
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:54 pm
Location: Michigan's Copper Country

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby J T » Mon Jun 03, 2013 8:52 pm

MQT3001 wrote:
J T wrote:Does anyone have an iphone with the scanner radio app? I had it on my droid and was able to load the railroadfan scanner, but I can't find anywhere in the iphone app to enter the address for the scanner. It's like it only allows you to listen to scanners that are already saved in the system.

If you simply use the 4th Link it works just fine under Safari? I believe.

I prefer to the use the app as it was intended. I just can't figure out how to get the address loaded in there. It was pretty simple with the app on my droid, but something seems to be missing from the iphone version of the app.
User avatar
J T
Hates Supper
 
Posts: 10466
Joined: Mon Dec 11, 2006 7:23 pm
Location: Grand Rapids

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby trnwatcher » Mon Jun 03, 2013 9:35 pm

J T wrote:
MQT3001 wrote:
J T wrote:Does anyone have an iphone with the scanner radio app? I had it on my droid and was able to load the railroadfan scanner, but I can't find anywhere in the iphone app to enter the address for the scanner. It's like it only allows you to listen to scanners that are already saved in the system.

If you simply use the 4th Link it works just fine under Safari? I believe.

I prefer to the use the app as it was intended. I just can't figure out how to get the address loaded in there. It was pretty simple with the app on my droid, but something seems to be missing from the iphone version of the app.

I had to buy the scanner radio pro version to be able to get it to save the URL's for the several web scanner feeds I have in my droid.
User avatar
trnwatcher
My name ain't Steven
 
Posts: 4310
Joined: Sun May 11, 2008 5:22 pm
Location: Grandville MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby J T » Tue Jun 04, 2013 7:04 am

trnwatcher wrote:I had to buy the scanner radio pro version to be able to get it to save the URL's for the several web scanner feeds I have in my droid.

I downloaded the free version and was able to load the rrfan scanner on my droid. I think Jon Hall and Zack did the same. What does the "pro" version have that the free version doesn't?

As far as I can tell, there is only one version for the iPhone. But there's got to be a way to load the rrfan scanner info...
User avatar
J T
Hates Supper
 
Posts: 10466
Joined: Mon Dec 11, 2006 7:23 pm
Location: Grand Rapids

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby SD80MAC » Tue Jun 04, 2013 8:49 am

Jim, I use an app called 5-0 Radio on my iPhone, the free version. It has an option right on the home screen to add your own feed, all you need to do is type in the url. I run this when I'm out fanning and stream it through my car speakers via Bluetooth. :mrgreen:
"Remember, 4 mph is a couple, 5's a collision!"
http://flickriver.com/photos/conrail6809/popular-interesting/
Image
User avatar
SD80MAC
Ingersoll's Mr. Michigan
 
Posts: 7622
Joined: Thu Mar 10, 2005 4:59 pm
Location: Grand Rapids

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby J T » Tue Jun 04, 2013 7:01 pm

Nice! Thanks, Jon!

Now I have that familiar static sound on my phone. :D

I like the look of this app more than the other one, too.
User avatar
J T
Hates Supper
 
Posts: 10466
Joined: Mon Dec 11, 2006 7:23 pm
Location: Grand Rapids

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ~Z~ » Sun Dec 22, 2013 4:08 pm

FYI, scanner was off overnight until around 11am. Appears a transformer nearby blew up, turned off power for a short bit overnight, and didn't notice the scanner server was offline: https://www.youtube.com/watch?v=aLVFyhyghZo
Webmaster
Railroad photos on Railroadfan.com
User avatar
~Z~
Sofa King Admin
 
Posts: 10415
Joined: Tue Oct 12, 2004 1:14 pm
Location: Grand Rapids, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Saturnalia » Sun Dec 22, 2013 4:23 pm

Good to hear it was a power problem and not a toppled antenna.
Thornapple River Rail Series - YouTube
Dah Yooper Snowfall Total: 131.0" (29" behind last year-to-date)
User avatar
Saturnalia
Authority on Cat
 
Posts: 13527
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:54 pm
Location: Michigan's Copper Country

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ~Z~ » Tue Apr 29, 2014 8:12 am

On May 7th, the older links for the Grand Rapids based RR scanner will cease to function. Please look at the first post on this thread for the current links to load the online scanner. I ended up using a domain pointer on the host for this website to point to the scanner feed, so we shouldn't have to rely on an external DNS service anymore. If my IP changes at home, I just need to manually update the pointer on my end, but the http://railroadfan.com/feed should work for you all without you needing to change it again.
Webmaster
Railroad photos on Railroadfan.com
User avatar
~Z~
Sofa King Admin
 
Posts: 10415
Joined: Tue Oct 12, 2004 1:14 pm
Location: Grand Rapids, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ~Z~ » Thu Aug 28, 2014 11:06 am

Hm, something is up with internet service at home, or the server is acting up. Will troubleshoot when home tonight.

admin edit: back up at 1pm, must have been some comcast issue, feed working again.
Webmaster
Railroad photos on Railroadfan.com
User avatar
~Z~
Sofa King Admin
 
Posts: 10415
Joined: Tue Oct 12, 2004 1:14 pm
Location: Grand Rapids, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Saturnalia » Mon Nov 03, 2014 10:40 am

This isn't working for me today...tried both the URL into Chrome, which has worked in the past, and also in Windows Media Player...no dice. :?
Thornapple River Rail Series - YouTube
Dah Yooper Snowfall Total: 131.0" (29" behind last year-to-date)
User avatar
Saturnalia
Authority on Cat
 
Posts: 13527
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:54 pm
Location: Michigan's Copper Country

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ~Z~ » Mon Nov 03, 2014 10:49 am

Strange, when i was trying to connect a 2nd stream, said we were at max listeners.. had it set at 8 streams. Upped it to 12, rebooted server, and now i can connect 2 at once.. give it a whirl mqt3001, and when it works, disconnect and go back to listening to your teachers while at school.
Webmaster
Railroad photos on Railroadfan.com
User avatar
~Z~
Sofa King Admin
 
Posts: 10415
Joined: Tue Oct 12, 2004 1:14 pm
Location: Grand Rapids, MI

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby Saturnalia » Mon Nov 03, 2014 10:52 am

~Z~ wrote:Strange, when i was trying to connect a 2nd stream, said we were at max listeners.. had it set at 8 streams. Upped it to 12, rebooted server, and now i can connect 2 at once.. give it a whirl mqt3001, and when it works, disconnect and go back to listening to your teachers while at school.

Sweet...it works now! Thanks Zack!

No school today or tomorrow...two days off for Professional Development today and Election Day tomorrow.

Now I've gotta listen for the Railgrinder!
Thornapple River Rail Series - YouTube
Dah Yooper Snowfall Total: 131.0" (29" behind last year-to-date)
User avatar
Saturnalia
Authority on Cat
 
Posts: 13527
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:54 pm
Location: Michigan's Copper Country

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby CSX_CO » Mon Nov 03, 2014 11:47 am

MQT3001 wrote:
~Z~ wrote:Strange, when i was trying to connect a 2nd stream, said we were at max listeners.. had it set at 8 streams. Upped it to 12, rebooted server, and now i can connect 2 at once.. give it a whirl mqt3001, and when it works, disconnect and go back to listening to your teachers while at school.

Sweet...it works now! Thanks Zack!

No school today or tomorrow...two days off for Professional Development today and Election Day tomorrow.

Now I've gotta listen for the Railgrinder!


Election day is a school Holiday now? Good lord, no wonder out education system in this country sucks. It isn't that its underfunded, it is because they seemingly are never in school...

Schools around here just had a week off last week for "Fall Break". Next Month Thanksgiving Break, then Christmas Break. No wonder the work ethic of people in their 20's sucks, they've never been required to work any length of time without feeling like they are entitled to a 'break'.

Practice Safe CSX
CSX_CO
Over and Out
 
Posts: 3434
Joined: Sat Apr 09, 2005 9:34 pm
Location: Indiana

Re: Grand Rapids MI railroad scanner

Unread postby ConrailMan5 » Mon Nov 03, 2014 2:25 pm

CSX_CO wrote:
MQT3001 wrote:
~Z~ wrote:Strange, when i was trying to connect a 2nd stream, said we were at max listeners.. had it set at 8 streams. Upped it to 12, rebooted server, and now i can connect 2 at once.. give it a whirl mqt3001, and when it works, disconnect and go back to listening to your teachers while at school.

Sweet...it works now! Thanks Zack!

No school today or tomorrow...two days off for Professional Development today and Election Day tomorrow.

Now I've gotta listen for the Railgrinder!


Election day is a school Holiday now? Good lord, no wonder out education system in this country sucks. It isn't that its underfunded, it is because they seemingly are never in school...

Schools around here just had a week off last week for "Fall Break". Next Month Thanksgiving Break, then Christmas Break. No wonder the work ethic of people in their 20's sucks, they've never been required to work any length of time without feeling like they are entitled to a 'break'.

Practice Safe CSX

First day off for me since school started, it varies by district.
We used to have something called "midwinter break" about a month after Christmas. It was a week long and followed shortly (2 or 3 weeks) by spring break. Suffice to say the students loved that setup, but that break is no more. The administration finally realized how stupid and unproductive that was.
Honestly the breaks are few and far between for me now.
"I tell you, we are here on Earth to fart around, and don't let anybody tell you different."
-Kurt Vonnegut
User avatar
ConrailMan5
Better than Ypsi
 
Posts: 977
Joined: Thu Apr 29, 2010 3:43 pm
Location: Tralfamadore

PreviousNext

Return to Railfanning Information

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

x